OVER LUDOLF

Mijn missie

Met GoedVoorgelicht bied ik veiligheidsvoorlichting aan en wil ik bijdragen aan een hoger veiligheidsbewustzijn. Met de bedoeling om het beste uit iedereen te halen op een leuke(re) en veilige(re) werkomgeving.

De voorlichtingen zijn praktijkgericht, zodat het direct toepasbaar is.

Waarom dit initiatief?

Je bent je er misschien niet zo van bewust, maar we worden nogal beïnvloed door onze werkomgeving. En soms is dat niet zonder risico. Een werkplek moet in de eerste plaats leuk zijn (aangezien je er veel tijd doorbrengt) maar ook veilig. Zowel fysiek als mentaal. Wat mij triggerde om deze voorlichtingswebsite in het leven te roepen is het volgende:

Jaarlijks krijgen zo’n 200.000 mensen een arbeidsongeval. Zo’n 60 mensen overlijden daardoor (dat zijn 1 – 2 doden per week!).

Daarnaast overlijden ruim 4000 mensen jaarlijks aan beroepsziekten, grotendeels door het werken met gevaarlijke stoffen. Er komen ieder jaar 17.000 (!) nieuwe gevallen van beroepsziekten bij. Ter vergelijking; jaarlijks zijn er zo’n 600 dodelijke verkeersslachtoffers. 

Goed arbobeleid verdient enige uitleg. De Arbowet biedt namelijk ruimte voor eigen interpretatie doordat het vooral doelvoorschriften geeft. Ik maak daarom een vertaalslag en deel graag mijn best practices. Laten we gaan voor minimale bureaucratie met maximaal effect.

Mijn doelstelling

Nul risico bestaat niet, maar ik geloof erin dat de werkomgevingen van ons allemaal zijn en we allemaal bij kunnen dragen aan een veilige en positieve werksfeer waarin we goed omgaan met risico’s. Voorlichting ondersteunt dit door: