ALLE VOORLICHTINGEN

Vind hier precies de voorlichtingen die je nodig hebt.
Eenvoudig en snel.

Voor wie zijn deze voorlichtingen?

De voorlichtingen zijn geschikt voor iedereen die werkzaam in een organisatie is, ongeacht de rol in de organisatie, met of zonder voorkennis. Sommige onderwerpen, zoals de voorlichting over gevaarlijke stoffen zijn ook van toepassing voor vrijwilligers en ZZP-ers.

Voorlichting

Kenmerken voorlichting

Meer lezen over voorlichting per doelgroep

Veelgestelde vragen

Is er voorkennis vereist om de voorlichting te kunnen volgen?

Nee, de voorlichtingen zijn geschikt voor iedereen. Voor mensen die eerder voorgelicht zijn is het een opfrissing van informatie. De voorlichting zijn actueel en voor iedereen toegankelijk.

Wie is de doelgroep?

De voorlichtingen zijn voor iedereen geschikt en in 3 hoofdgroepen onderverdeeld: (1) studenten, (2) personeel vertegenwoordigers en (3) werknemers & leidinggevenden. Deze hoofdgroepen zorgen voor een betere inhoudelijke afstemming op deze 3 groepen.

Welke voorlichting is voor mij geschikt?

Dat is grotendeels afhankelijk van de risico's uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Je volgt de voorlichtingen over de risico's die daar uit voortkomen. Vraag je leidinggevende welke dat zijn. Daarnaast zijn er algemene voorlichtingen die je kunt, zoals die over de RI&E.

Hoeveel tijd ben ik kwijt?

Iedere deelnemers bepaalt zelf het tempo. De voorlichtingen zijn verdeeld over onderwerpen. Ieder onderwerp is een te kiezen module. Een module behandeld enkele aspecten van het onderwerp. Die zijn in delen van ongeveer 10 minuten te volgen. Iedere module eindigt met een afsluitende kennisquiz.

Kan ik de voorlichting herhalen?

Ja, je kunt de modules zo vaak herhalen als je wilt. De toegang is een jaar geldig.

Ontvang ik een bewijs van deelname?

Ja, een werkgever is verplicht om volgens de Arbowet, art. 8 Voorlichting en onderricht, zijn medewerkers voor te lichten over risico's en de maatregelen om deze te voorkomen of te beperken. Met het certificaat kunnen werknemers aantonen de voorlichting te hebben gevolgd. Werkgevers kunnen dit opnemen in de administratie.

Voorlichting